HMS (Huawei Mobile Services) Nedir ve Ne İşe Yarar?


Bilindiği üzere Huawei, geçtiğimiz yıl ABD’de ticaret yasağı ambargosuna uğramasının artından HMS adlı yeni teknolojisini geliştirdi. Huawei Mobil Servisleri olarak dilimize çevrilen bu yazılım ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için bir araya getirdik. İşte HMS üzerine sıkça sorulan sorular ve cevapları…
2019 yılının Mayıs ayında Donald Trump’un skandal bir kararı ile birlikte Huawei firmasına Amerika Birleşik Devletleri kapsamında bir ticaret yasağı getirildi. Bununla birlikte Huawei’in Google başta olmak üzere pek çok şirket ile olan anlaşmaları sekteye uğradı.
Dolayısıyla Google’ın inşa ettiği GMS yani Google Mobil Servisleri’nden de yasaklanan Huawei, kendi işletim yazılımını kurmaya karar verdi ve kolları sıvayarak hızlı bir biçimde çalışmaya başladı. Oldukça kısa bir vakitte Huawei Mobil Servisleri (HMS) yazılımını yaratan firma, kullanıcılarına hız kesmeden hizmet vermeye devam etti.


Ancak yine de günümüzde iPhone dışında bir akıllı telefon markasının GMS ile işbirliği yapmaması oldukça negatif sonuçlar ortaya koyabiliyor. Örneğin kısaca bahsetmek gerekirse, GMS’den yasaklanmak aynı anda Google ChromeGoogle DriveGoogle Play StoreGoogle HaritalarGoogle FotoğraflarGmailYouTube ve daha pek çok Google servisinden de engellenmek anlamına geliyor.

Huawei Mobil Servisleri (HMS) Nedir?

Google tarafından yasaklandıktan sonra oluşturulan HMS, Huawei’in yeni telefonları için tasarladığı bir platformdur. Huawei ve Honor markalarında kullanılmakta olan bu platform, Google’ın alternatifi olan pek çok Huawei uygulamasına da ev sahipliği yapmaktadır.
HMS
Huawei Mobil Servisleri
Google Play Store’a alternatif olarak üretilmiş olan Huawei AppGallery, uygulamaların yer aldığı bir çeşit mağaza fonksiyonu görmektedir. Bu mağazanın içerisinde Huawei’in yarattığı aplikasyonların yanı sıra geliştiricilerin tasarladığı uygulamalar da yer almaktadır.
HMS Core adı verilen geliştirici profili, yazılımcıların kendi uygulamalarını oluşturmak ya da güncelleme, düzenleme gibi iyileştirmeler yapabilecekleri bir paneli kapsamaktadır.

HSM Hangi Telefonlarda Kullanılıyor?

İlk olarak Honor 9X Pro ile birlikte kullanılmaya başlayan HMS hizmeti, beraberinde gelen Huawei Mate XS ve Honor View 30 Pro modellerinde aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Şu anda yüz milyonlarca kullanıcıya hitap eden bu servis, Huawei ve Honor’un yeni gelecek akıllı telefon modellerinde de kullanıma sunulacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski