ABD Kuralı, Huawei ve ABD Firmalarının 5G Standartlarında Birlikte Çalışmasına İzin Verebilir


ABD Ticaret Bakanlığı, ABD şirketlerinin Çin'in Huawei Teknolojileri ile yeni nesil 5G ağları için standartlar belirleme konusunda çalışmalarına izin verecek yeni bir kural imzalamaya yakın olduğunu söyledi. Bazı ABD teknoloji şirketlerindeki mühendisler, Ticaret Bölümü geçen yıl şirketi kara listeye aldıktan sonra standartlar geliştirmek için Huawei ile bağlantı kurmayı bıraktı. Liste, şirketleri, çalışanlarının dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi olan Huawei ile paylaşabilecekleri teknoloji ve bilgileri belirsiz hale getirdi.

Sanayi ve hükümet yetkilileri, bunun ABD'yi dezavantajlı duruma getirdiğini söyledi. Farklı şirketlerden ekipmanların birlikte sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayan protokollerin ve teknik özelliklerin geliştirildiği standartlar belirleme toplantılarında, ABD mühendisleri sessizce otururken Huawei daha güçlü bir ses kazandı.
Ticaret Departmanı, Huawei'yi geçen Mayıs ayında ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle "varlık listesine" yerleştirdi. Liste, ABD mal ve teknolojisinin şirkete satışını kısıtladı ve ABD firmalarının endüstri standartları belirleyen kuruluşlara nasıl katılabileceği konusunda soruları gündeme getirdi.

Reuters'e verdiği demeçte, yaklaşık bir yıl süren belirsizliğin ardından departman, konuyu ele almak için yeni bir kural hazırladı. Kaynaklar, hala değişebilecek olan kuralın, ABD şirketlerinin Huawei'nin de üyesi olduğu standart organlarına katılmasına izin verdiğini belirtti.
Taslak, Ticaret Departmanında son gözden geçirme aşamasındadır ve temizlenirse onay için diğer kurumlara gideceğini söyledi. Tam sürecin ne kadar süreceği veya başka bir ajansın itiraz edip etmeyeceği belirsizdir.

Amazon.co Inc dahil şirketleri temsil eden Bilgi Teknolojisi Endüstrisi Konseyi'nde (ITI) Asya politika kıdemli başkanı Naomi Wilson, "Yıl işaretine yaklaştıkça, bunun ele alınması ve açıklığa kavuşturulması çok zaman geçti," dedi. , Qualcomm Inc ve Intel Corp.
Wilson, ABD hükümetinin Huawei ile rekabete devam etmesini istediğini söyledi. "Ancak politikaları yanlışlıkla ABD şirketlerinin masadaki yerlerini kaybetmelerine ve Huawei ve varlık listesindeki diğerlerine geçmesine neden oldu."

Kuralın, sadece Çin video gözetim firması Hikvision gibi listelenen varlıkları değil, konuyu bilen insanlar Huawei'ye hitap etmesi bekleniyor .

Ticaret Departmanı, geçen Mayıs ayında listeye Huawei'yi ekleyerek, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının ihlali iddiasından dolayı ABD aleyhine açılan suçlamalardan alıntı yaptı. Ayrıca iddianamede Huawei'nin ABD yasalarından kaçmak için “aldatıcı ve engelleyici eylemlerde bulunduğunu” iddia ettiği belirtildi ve Huawei davada suçsuz olduğunu iddia etti.

Ticaret Bakanlığı sözcüsü yorum yapmaktan kaçındı. Bir Huawei sözcüsü de yorum yapmaktan kaçındı.

Üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Çarşamba günü Reuters'e verdiği demeçte, "Ticaretin bu kural üzerinde çalıştığını biliyorum." Bu muamele için bir çözüm bulmaya çalışırken destek veriyoruz. "

Beyaz Saray ve Savunma, Enerji ve Hazine birimleri yorum taleplerine hemen cevap vermedi.

"Uluslararası standart belirleme, 5G'nin gelişimi için önemlidir." Diyen başka bir üst düzey yönetim yetkilisi de tanımlanmak istemedi. "Tartışmalar bu düşünceyi Amerika'nın ulusal güvenlik ihtiyaçları ile dengelemekle ilgili."

Çin şahinleri Marco Rubio, James Inhofe ve Tom Cotton da dahil olmak üzere altı ABD senatörü, geçen ay ABD Ticaret, Devlet, Savunma ve Enerji sekreterlerine ABD'nin 5G standartlarına katılımının acil olduğunu onaylayan düzenlemeler yapma gereği hakkında bir mektup gönderdi. varlık listesi tarafından kısıtlanmadı.

Mektupta, "5G kablosuz teknolojisinde ABD'nin küresel liderlik pozisyonunun bu azalan katılımın bir sonucu olarak risklerden derin endişe duyuyoruz." Dedi.

Telekomünikasyon endüstrisinde, 5G veya beşinci nesil kablosuz ağların, yüksek hızlı video yayınlarından kendi kendine giden arabalara kadar her şeye güç sağlaması bekleniyor.

Endüstri standartları da telekomünikasyon firmaları için büyük bir iştir. Patentli teknolojilerinin standart için önemli kabul edilmesini sağlamak için çalışıyorlar, bu da şirketin kârlılığını milyarlarca dolar artırabilir.

ITIC'den Wilson, belirsizliğin ABD merkezli standart organlarının yurtdışına taşınmayı düşünmesine yol açtığını ve kâr amacı gütmeyen RISC-V Vakfı'nın (belirgin beş riskli) Delaware'den İsviçre'ye birkaç ay önce taşınmaya karar verdiğini belirtti.

Vakıf, Pentagon desteğiyle geliştirilen umut verici yarı iletken teknolojisini denetler ve Reuters'in bildirdiği gibi, ABD dışındaki kişilerin açık kaynak teknolojisinin geliştirilmesine yardımcı olmasını sağlamak istiyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski