Amazon'un Canlı Akış Platformu Twitch Güvenlik Danışma Konseyi'ni Açıkladı


Amazon'un video oyunu canlı akış platformu Twitch, Perşembe günkü bir blog yazısında yaptığı açıklamada, Twitch'in deneyimli kullanıcılar, çevrimiçi güvenlik uzmanları ve zorbalık karşıtı savunuculardan oluşan bir danışma konseyi oluşturduğunu söyledi.
Konseyin sekiz üyesi, marjinal grupların taciz ve korunması gibi alanlara odaklanarak ürün ve politika değişiklikleri konusunda tavsiyelerde bulunacak.
Geçtiğimiz Ekim ayında Almanya'daki atak saldırılarının görüntülerini yayınlamak için kullanılan Twitch , bu yıl güvenlik operasyonları ekibinin boyutunu iki katına çıkardığını ve gönüllü kanal moderatörlerine yardımcı olacak yeni araçlar eklediğini söyledi.
Şirket ayrıca aldığı moderasyon raporlarını işlemek için insan moderatörlerin ve otomasyonun bir kombinasyonunu kullandığını söyledi .
Günlük 15 milyon kullanıcısı olduğunu söyleyen Twitch, öncelikle video oyuncularının oyunlarını canlı olarak izleyebilecekleri ve diğer kullanıcılarla sohbet edebilecekleri bir sitedir , ancak spor, müzik ve politikaya odaklanmış kanalları da vardır. Geçen yıl ABD Başkanı Donald Trump platforma katıldı .
Konsey, siber zorbalık Araştırma Merkezi'nin eş direktörü Dr. Sameer Hinduja, araştırması çevrimiçi oyunlara odaklanan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) sosyolog TL Taylor, İngiltere merkezli gençlik yardım kuruluşu CEO'su Alex Holmes'u içeriyor. Diana Ödülü ve Demokrasi ve Teknoloji Merkezi'nin Serbest İfade Projesi Direktörü Emma Llansó.
Ayrıca konseyde Twh flamalar CohhCarnage, Cupahnoodle, Zizaran ve FerociouslySteph yaşanıyor.
"Bu konseyi geliştirirken, biz derinden yaratıcılarının benzersiz zorluklar ve bakış açılarını anlamaya hem harici perspektif sağlayabilir uzmanlar, hem de Twitch flamalar dahil etmek gerekli görürken," Twitch söyledi blog post .
Hareket, Twitch'i 2016'da Güven ve Güvenlik Konseyini oluşturan Twitter gibi site kararları hakkında tavsiyelerde bulunmak için konseyler oluşturan sosyal platformlar listesine ekliyor.
Mart ayında, ABD'nin veri paylaşımı ve sansür endişeleri konusundaki incelemesiyle karşı karşıya olan Çin sosyal video uygulaması TikTok, politikaları hakkında "verimsiz görüşler" vermek üzere ABD odaklı bir içerik yönetimi komitesinin üyelerini seçti.
Geçen hafta, sosyal medya devi Facebook , Gözetim Kurulunun ilk üyelerini, içerik yönetimi kararları konusundaki eleştirilere yanıt vermek için yüksek profilli bir çaba duyurdu .
Ancak Facebook'un şirketin belirli içerik hakkındaki kararlarını geçersiz kılabilecek gözetim kurulundan farklı olarak , bir Twitch sözcüsü Reuters'e konseyinin ılımlı kararlar vermeyeceğini söyledi.
Sözcü, konseyin düzenli olarak toplanacağını söyledi. Grubun tavsiyesi üzerine şeffaflık sorulduğunda Twitch'in çalışmalarında periyodik güncellemeleri paylaşmayı umduğunu söyledi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski