Corona Virüs Facebook ve İnstagramı da Etkiledi





Corona virüs salgınından etkilenen şirketler gurubuna Netflix'in ardından Facebook ve İnstagram da katıldı. Sosyal medya devleri facebook ve instagram üzerine çok yoğun giriş olduğun için artan trafiği karşılayamadıkları için çareyi yayın kalitelerini düşürmekte buldu.


Merak edenler için Facebook kuruluş tarihi ve ne için kurulduğu ;
Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal ağ. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu.

İlk Olarak Çin'in WUHAN kentinde ortaya çıkan  corona virüs bir çok şirketin operasyonlarını da engelledi.(COVID-19) olarak bilinen bu virüs 160 ülkeye bulaştı bile. Sonumuz Hayır olsunEngadget’ta yer alan habere göre, artan kullanım sonrası Facebook ve bünyesinde bulunan Instagram platformdaki videoların yayın kalitesini düşürme kararı aldı.


Şirkette yapılan açıklama da durumun geçici olduğu belirtildi.  (COVID-19) virüsü ne zaman geçerse büyük ihtimal o zaman eskisi gibi olcaklardır.
Aynı açıklamada bu karar sayede Facebook ve Instagram’daki bant genişliği kısıtlamalarının önüne geçildiğine vurgu yapıldı.

İnstagram nasıl oluştu? Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında sosyal medya devi Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski