BlackBerry Telefon Üretmeyeceğini Açıkladı


2016 yılının Eylül ayında Çinli teknoloji devi TCL Communication firmasına satılan BlackBerry, geçtiğimiz günlerde üretimini durdurduğunu açıkladı. Bir dönemin gözde markası, resmi Twitter sayfasından yapmış olduğu bir açıklama ile sevenlerine veda etti.
Bir zamanların en popüler cep telefonu markalarından biri olan BlackBerry, ne yazık ki 2010’lu yılların ortalarında eski ilgisini kaybetmiş ve gelişen teknolojiye ayak uydurmakta epeyce zorlanmıştı. Bunun üzerine 2016 yılında TCL Communication tarafından satın alarak yeniden ayaklandırılmaya gayret edilmişti. Ancak maalesef eskidiğini kabullenen marka, artık cep telefonu pazarında yer almayacağını; tasarımını, üretimini ve satışlarını tamamıyla sonlandırdığını ifade etti.
Artık tamamen fişlerini çeken BlackBerry, Twitter sayfasına yüklediği uzunca veda notu ile kullanıcılarına durumu açıkladı.


BlackBerry’nin Üretimi Neden Sona Eriyor?

Yaklaşık 10 yıl kadar önce telefon piyasasında prestij ve otorite kavramlarını temsil eden BlackBerry, özellikle de iş insanlarının sıklıkla kullandığı bir marka olarak öne çıkıyordu. BBM (BlackBerry Messenger) adında kendi modellerine ait özel bir anlık mesajlaşma sistemi de bulunan BlackBerry’nin batış hikayesi ise hızlı bir şekilde gelişen akıllı telefon teknolojisine ayak uyduramaması oldu.
Android işletim sistemine sahip akıllı telefonların ani yükselişi yüzünden şiddetle savrulan BB, koltuğunu Samsung cihazlarına devretti. Artık orta segmentli telefon ihtiyacını fazlasıyla karşılayan Samsung, BlackBerry’i kısa sürede piyasadan silmeyi başardı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski