Yapay zeka'nın gerçek etkisi?


Son iki ya da üç yıl içinde yapay zeka roket bilimi gibi hissettirdi. DeepMind gibi şirketler dikkatimizi çekti. Bilgisayar görme, makine çevirisi ve konuşma tanıma gibi alanlardaki gelişmeler bizi büyüledi.
2020'de AI, endüstrilerdeki uygulamasıyla gerçek ekonomik değer üretmeye başlayarak aldatmacaya kadar yaşamaya başlayacak. Danışmanlık firması PricewaterhouseCoopers'a göre, yapay zekanın yaygın olarak benimsenmesi, 2030 yılına kadar küresel GSYİH'ya yaklaşık 15,7 trilyon dolar (12,8 trilyon £) ekleyecek. Bu iş değerinin çoğu AI odaklı şirketlerden değil, yapay zekanın geleneksel hale gelmesinden Endüstriyel. Yapay zekayı kucaklayan erken hareket edenler kazananlar olacak.
AI infüzyonunun tanımlayıcı alanlarından biri, RPA (robotik süreç otomasyonu) gibi teknolojiler kullanılarak tekrarlanan görevlerin otomasyonundadır. RPA, borç hesapları, arka ofis işleme ve çeşitli veri yönetimi biçimleri gibi işlevlerin gerçekleştirdiği çalışmalarda yaygın bir uygulama görecektir. Çok sayıda işle ilişkili rutin görevler artık otomasyona katkıda bulunacak ve insanların daha karmaşık çabalara odaklanma zamanını serbest bırakacaktır. RPA şimdiden dünyadaki en değerli AI şirketlerinden bazılarını yaratıyor.
Rutin görev değişiminin benzer bir alanı da müşteri hizmetleri, telefonla pazarlama ve tele satışlarda konuşma tanıma ve doğal dil işlemenin kullanılmasıdır. Bu teknolojilerdeki yeni ilerlemeler, bir çağrı merkezine yapılan sorguların yüzde 80'inin otomatik süreçlerle ele alınmasını sağlarken, daha yüksek müşteri memnuniyeti sağlar.
Mevcut süreçleri optimize etmenin yanı sıra, 2020'de mevcut endüstrilerdeki yapay zeka için yeni uygulamalar göreceğiz. Perakende mağazaları yapay zekayı lojistik ve tedarik zincirini yeniden şekillendirmenin yanı sıra talep ve satışları tahmin etmek için kullanacak. AI ayrıca üretim ve tarımda verimi en üst düzeye çıkarmaya ve maliyetleri en aza indirmeye yardımcı olacaktır.
2020'de sağlık hizmetleri yapay zeka tarafından önemli ölçüde dönüştürülmeye başlayacak.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski