Antivirüs Yazılımı Nasıl Seçilir? : 7 Önemli Kriterler


Bu dijital çağda, her şey sık sık değişir. Her geçen gün hayatımızı daha konforlu hale getirmek için yeni bir teknoloji ortaya çıkıyor. Yavaş yavaş yeni tehditler de ortaya çıkıyor ve internet çağında çok hızlı yayılıyorlar. Göre CNN , yaklaşık 1 milyon zararlı yazılım tehditleri internette her gün serbest bırakılır. Siber suçluları izlemek veya yakalamak çok zor hale geldi. 
Cihazınızın Windows, Android, macOS veya iOS'ta çalışıp çalışmadığı önemli değil. Virüsten koruma güvenlik programı olmadan her zaman risk altındasınız. İyi olan şu ki, insanlar siber tehditlerden haberdar oluyorlar. Sistemlerini her türlü tehditten korumak için en iyi seçenekleri arıyorlar. Ama işte karışıklıkları burada başlıyor. 
Diğer her antivirüs programı, diğerleri arasında en iyisi olduğunu iddia ediyor. Kendiniz için en iyi Antivirüs'ü bulmaya çalıştığınızda, birçok farklı seçenek bulacaksınız. Hepsi kendi özelliklerinin reklamını yapacak. Piyasa, hangisinin sisteminiz için en iyi olacağına karar vermeyi zorlaştıran tonlarca ücretsiz ve ücretli antimalware programı ile doludur.
Ücretsiz antivirüs yazılımı bir dereceye kadar iyidir, ancak tanınmış bir ücretli antivirüs yazılımı, kötü amaçlı yazılım korumasından çok daha fazlasını sunar. Ancak, sisteminiz için mükemmel güvenlik paketini seçmeniz için çok yararlı olabilecek bazı kriterler vardır. Onları listeleyelim ve birini seçerken aradığınız şey için size rehberlik edelim. 

Virüsten Koruma Yazılımı nedir? 

Antivirüs, bilgisayar, dizüstü bilgisayar veya akıllı telefon olsun, tüm virüslerin ve diğer kötü amaçlı yazılım dosyalarının aygıta girmesini engellemek için tasarlanmış bir yazılımdır. Kişisel verilerimizin ve donanımın kendisinin korunmasına yardımcı olur.
Güvenli bir çalışma ortamı sağlamaya çalışıyorsanız, antivirüs bir çözümdür. Malware, Phishing Scams, Ransomware ve DDoS gibi diğer tehditler gibi siber suç taktikleri gibi tüm kötü amaçlı yazılımlarla savaşır.
Virüsten koruma yazılımı, bilinen tüm kötü amaçlı yazılımların bir veritabanını ve bunları yenme yöntemini tutar Bu veritabanı çoğunlukla günlük olarak çok sık güncellenir. Bazı antivirüsler, sisteminize bulaşabilecek Java Komut Dosyalarını da engeller. Bu nedenle sık sık güncellenen bir antivirüs tercih edilir.

Koruma Kalitesi

Modern antivirüs programları dinamik bir ortamda çalışabilecek şekilde tasarlanmalıdır. Eski tehditlerden bile daha güçlü olan yeni tehditlerle başa çıkabilmelidirler. Koruma kalitesi aşağıdakilere bağlıdır:
  • Program sık sık kendini günceller
  • Program, performansını bozmadan dizüstü bilgisayarı koruyor
  • Etkili olan programın kötü amaçlı yazılım tespit sürecidir
  • Program kötü amaçlı yazılımı tamamen dizüstü bilgisayardan kaldırabilir

    Güvenilirlik

    Antivirüs çözümü seçmeden önce güvenilirlik en önemli kriterlerden biridir. Aşağıdaki faktörlere bağlıdır:
    • Programın güvenlik taramalarını otomatik hale getirip getiremeyeceği. Dizüstü bilgisayarınız boştaysa, program bunu akıllıca algılamalı ve güvenlik taramalarını başlatmalıdır. Otomatik olarak düzenli bir tarama planlamalıdır. 
    • Programın güncel koruma sağlayıp sağlayamayacağı.
    • Programın kendisini fesihten koruyup koruyamayacağı. Bazı kötü amaçlı yazılım tehditleri o kadar güçlüdür ki, kötü amaçlı yazılım önleme programlarının en zayıf noktasına saldırır ve sistemi koruma altına almaz. 
    • Programın, cihazınızda yüklü olan diğer uygulamalarla çakışmadan koruma sağlayıp sağlayamayacağı. İyi bir güvenlik programı, cihazınıza benzer bir programın yüklü olup olmadığını her zaman kontrol edecektir. Benzer bir şey bulduysa, kaldırmanızı isteyecektir.

    Tam Koruma Arayın

    On yıl kadar önce, sert bir kullanıcı değilseniz, sisteminiz için iyi bir antivirüs almak yeterliydi. Tehdit sadece Virüs demek değildir. İyi bir güvenlik programı, dizüstü bilgisayarınızı Virüsler, Truva Atları, Solucanlar, Kök Takımları, Fidye Yazılımları, Reklam Yazılımları gibi her türlü modern tehditten korumak için güvenlik katmanlarını içermelidir 
    Ayrıca, bir Antivirüs yazılımı seçerken Çevrimiçi / Tarama Koruması'nı arayın. Günümüzde tehditlerin çoğu, bir şey indirmeye çalışırken farkında olmadan kötü amaçlı yazılım indirdiğinizde internetten geliyor. Tarama korumalı bir antivirüs sahibi olmak, ziyaret etmemeniz gereken web siteleri hakkında bilgi verir ve ayrıca internet üzerinden indirdiğiniz dosyaları tarar.
    Bu modern tehditler, tipik virüs tehditlerinden bile daha tehlikeli olabilir. Bu nedenle, farklı tehditler için farklı programlar almak yerine tüm siber tehditleri ele alabilecek bir güvenlik programı aramak önemli bir kriterdir.

    Performans Etkisi

    Güvenlik programları genellikle normal programlardan daha fazla bilgi işlem kaynağı alır. Örneğin, bir video oynatıcı antimalware'e kıyasla daha az bellek alanı kaplar. 
    Bir virüsten koruma programının yüklendikten sonra arka planda veya etkin bir kötü amaçlı yazılım taraması sırasında kaç kaynak kullanacağını kontrol etmelisiniz. 
    Dizüstü bilgisayarınız o kadar güçlü değilse, sistem kaynaklarına göre ayarlanacak kadar akıllı antivirüs programını aramalısınız. Örneğin, Bitdefender algılama açısından iyidir , ancak bazı kullanıcılar performans etkisinden şikayetçidir. Yani, faktörlerden birinden ödün vermeden her iki dünyanın da en iyisine ihtiyacınız var.

    Kullanılabilirlik

    Dizüstü bilgisayarlar için birçok yazılım programının kullanımı karmaşıktır ve bunlara alışılır. Virüsten koruma programınız için durum böyle olmamalıdır. Kullanımı kolay yazılımı arayın. 
    Bir antivirüs kullanmak özel bir beceri gerektiriyorsa, normal bir kullanıcı için etkisizdir. Mükemmel kullanılabilirlik için bir virüsten koruma programı:
    • Etkileşimli kullanıcı arayüzü ve navigasyona sahip olun. 
    • Doğrudan ana ekrandan taramanıza izin vermelidir. 
    • Bulması kolay olan ürün ve hizmet hakkında eksiksiz belgeler sağlayın. 
    • Kullanıcısına tam kontrol verin.
    • Dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarlarda kullanımı kolay olun. 
    • A Kolayca haftalık veya aylık tarama zamanlamak için Ayarlayın ve Unutun seçeneği.

      Paranın Değeri 

      Güvenlik için fiyat etiketi olmamasına rağmen, herkes pahalı antivirüs programı paketlerini satın alamaz. Birçok güvenlik programı hem paranızın karşılığını hem de toplam güvenliği sağlar. 
      Bütçeli bir virüsten koruma programı seçerken çok akıllı olmalısınız çünkü birçok şirket fiyat etiketi ve performansında en iyi olmak için kendilerini tanıtacak, ancak gerçeklik çok farklı olabilir. 
      Bazı şirketler ayrıca Parola Yöneticisi, Çevrimiçi Koruma, Yedekleme Yazılımı, Ebeveyn Denetimleri, vb.Gibi özellikler için ekstra ücret alacaktır, ancak bu ekstra özelliklere ihtiyacınız yoksa, ihtiyacınız olandan daha fazla ödeme yapmamalı ve daha ucuz bir seçeneğe bağlı kalmamalısınız.

      En İyi Nasıl Seçilir?

      Artık bir antivirüs yazılımında bakmanız gereken önemli şeyleri öğrendiğinize göre, nihayet sizin için en iyisini seçmenin zamanı geldi. Bunun için biraz zaman ayırmanız ve biraz araştırma yapmanız gerekiyor. Sizin için en iyi antivirüs yazılımını bulmanın 3 ana yolu vardır.
      1. Kullanıcı Görüşleri 
      2. Uzman Yorumları 
      3. Kişisel Testler 
      Kullanıcı incelemeleri günümüzde tüketiciler için bir ürünün gerçek hayatta nasıl performans gösterdiğini anlatan büyük bir avantajdır. İncelemeler, ürünü satın alan ve incelemeyi yazmadan önce bir süre kullanan gerçek tüketiciler tarafından gönderilir. Peki, bu tür incelemeleri nerede bulacaksınız?

      CyberSecurity Forum, Quora, Reddit ve TrustPilot, ürün incelemesi için gitmeniz gereken yerlerden bazıları. Ayrıca iki veya üç ürünü birlikte karşılaştırabilir ve hangisinin size uygun olduğunu anlayabilirsiniz.
      Kullanıcı incelemelerinden memnun değilseniz, uzman incelemeleri arayabilirsiniz Ziyaret edebileceğiniz birkaç güvenilir web sitesi var. Bunlardan bazıları Softpedia, Techradar ve PC World. Orada çok daha fazla web sitesi var ve kendi araştırma yapmak ve güvendiğiniz birini ziyaret etmekte özgürsünüz. 
      Bulacağınız Antivirüs yazılımlarının çoğu bir deneme testi süresiyle gelir ve bu, isteyip istemediğinize karar vermede önemli bir rol oynayabilir. Yazılımla ilgili herhangi bir şüpheniz varsa, deneme sürümünü indirin ve kendiniz test edin.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski