Java Scratch'tan Nasıl Öğrenilir & Nasıl Doğru Yapılır?

Java, son yirmi yılda popülerlik kazanan nesne yönelimli bir programlama dilidir. Faydası ve çok yönlülüğü, geniş uygulamalar oluşturmak ve neredeyse üç milyar cihaza güç sağlamak için kullanıldığı gerçeğinden ölçülebilir. Herhangi bir ölçekte kullanılabildiği için - bir satış noktası sisteminin programlanmasından karmaşık kurumsal düzey uygulamalar oluşturmaya kadar, birçok Fortune 500 şirketi bunu benimsemiştir. Java, farklı bir İşletim Sistemi olsa bile, bir bilgisayara kod yazma ve başka bir bilgisayarda çalıştırma çok yönlülüğünü sağlar.


Programcıları Java'ya Çeken Nedir?
Java, kariyer odaklı bir geliştiricinin neredeyse tüm isteklerini yerine getirir. Bir programcının istek listesinin en üstünde yer alan öğeler ve Java'nın bu listeyi nasıl karşıladığı aşağıda açıklanmıştır:
  • Geniş uygulama  - Programcılar genellikle çok yönlü ve birden fazla kariyer yolu sunan kodlama dillerini kullanmaya çalışırlar. Java, dizüstü bilgisayar uygulamaları, oyun konsolları, navigasyon sistemleri, sağlık bakım cihazları, Blu-ray oynatıcılar, Android telefonlar ve çok daha fazlası için kullanıldığından faturaya mükemmel uyum sağlar.
  • Sektörler arası cazibe  - Bankacılık, finans, sigorta, fin-tech, insan kaynakları, FMCG, imalat, otomobil vb. Gibi operasyonlarını basitleştirmek için Bilgi Teknolojisinden yararlanan herhangi bir sektörde / işlevde kullanılır. Düşük büyüme aşamasına giren bir java geliştiricisi diğerine geçebilir ve kariyerine devam edebilir.
  • Yüksek maaşlar  - Büyük işletmelerle küresel çekiciliği göz önüne alındığında, java programcıları genellikle en yüksek ücretli ve istikrarlı işlere sahiptir. Orta düzeyde deneyimli bir programcı, altı haneli bir maaş emredebilir, bu da onu geliştiriciler için çekici bir seçenek haline getirir.
  • Zorlu projeler  - Genişliği göz önüne alındığında, java programcıları her zaman bir öğrenme eğrisindedir ve günlük olarak karmaşık pratik problemlerle mücadele eder. Her zaman yeni teknolojiler ortaya çıkıyor ve bir java programcısını ayak parmaklarında tutarak ve en son kodlama trendleriyle senkronize olarak programlama için farklı yaklaşımlara ihtiyaçları var.
  • Topluluk desteği  - Java, aynı kodlama standartlarına uyan küresel bir geliştirici topluluğuna sahiptir. Tüm uzmanlık seviyelerine sahip geliştiriciler fikir alışverişinde bulunmak ve öğrenimlerini paylaşmak için bir araya gelirler.

Nasıl Scratch Java Geliştirici Olunur?
Java programlamaya girmeye karar vermek günümüz dünyasında beyinsizdir. Ancak, odaklanmış bir yaklaşıma ve kalıcılığa ihtiyacı vardır. Yeni başlayanlar, büyüklüğünden çok kolay bir şekilde bunalır ve sinirlenirler.

Bu Zorluklardan Nasıl Kaçınılır?




Kendiniz için bir eğitim planı oluşturarak ilk zorluklardan kaçınabilirsiniz (daha sonra bu konu hakkında daha fazla bilgi). İzlemesi ve pratiklere odaklanması kolay kısa, zamana bağlı hedefler belirleyin. Topluluk bilgisinden yararlanın ve deneyimlerinden öğrenmek için deneyimli geliştiriciler ve diğer öğrencilerle iletişim kurun. Engellerin üstesinden gelmeye yardımcı olacak ve yeni bakış açıları kazanacaksınız.

Eğitim planı oluşturma

Çekirdek Java, dilin alfabesini ve dilbilgisini öğreneceğiniz temeldir. Nesneleri, sınıfları, yöntemleri, ilkel türleri, temel operatörleri, koşullu ve döngü ifadelerini ve dizileri tanıyın.

Her bireyin farklı bir öğrenme hızı ve yeteneği olmasına rağmen, sistematik bir öğrenme yaklaşımının izlenmesi birçok başlangıç ​​engelini aşmanıza yardımcı olacaktır. Elde etmek istediğiniz uzmanlık düzeyine bağlı olarak, aşağıdakiler Temel Java öğrenmeniz için iyi bir yol haritası olabilir:
  1. OOP - Nesneye Yönelik Programlama, java programlarının iskeletidir. Kalıtım, polimorfizm, soyutlama, kapsülleme ve sanal yöntemler kavramlarını anlamak önemlidir ve teori ile pratiğin bir karışımını gerektirir.
  2. Java koleksiyonları - Java Collections Framework, tek tek kimliğe sahip farklı nesneleri, Koleksiyonlar içinde birlikte tanımlamanıza olanak tanır, ardından tek bir varlık gibi davranırlar. Bu, veri yapılarını anlamanın anahtarıdır.
  3. Java istisnaları - İster yeni başlayan ister deneyimli bir geliştirici olun, program yazarken hata yapmak zorundasınız. İstisnalar hakkında bilgi edinmek, programlarınız hata verdiğinde temel nedeni belirlemenize yardımcı olacaktır.
  4. Giriş / Çıkış akışları - Verileri hareket ettirmeniz gerekecek ve akış kavramını anlarsanız çok daha kolay hale gelecektir .
  5. Algoritmalar - Algoritma , bir programın kaba taslağıdır ve dilden bağımsızdır. Bir programlama arka planından geliyorsanız, bu tanıdık olmalıdır. Arama ve sıralama gibi popüler görevler için zaten kodları olan kütüphaneler olmasına rağmen, bunları kendi başınıza yazmak sizi daha iyi bir geliştirici yapacaktır.
  6. Çok iş parçacığı - Her ne kadar gelişmiş bir kavram olsa da, onunla tanıştırmanızı öneririz.
  7. Java Patterns - Kodlarınızın profesyonel görünmesi için deneyimli programcıların küresel olarak takip ettiği en iyi uygulamaları öğrenin.
  8. Birim testi - İyi bir alışkanlık olmanın dışında, bu sizi Java mühendisi olarak ilk işinize hazırlar.
  9. Lambda ifadeleri - Bunlar henüz evrensel olarak benimsenmeyi görmese de, manipülasyonlar için lambda ifadelerini öğrenmek, diğer yeni başlayanlara göre bir avantaj sağlayacaktır.
  10. Serileştirme - JSON, soketler, RMI, HttpUrlConnection, vb. Gelişmiş konulardır, ancak bir nesneyi farklı makineler / platformlarda çalışırken kritik olan bir bayt akışına dönüştürmek için önemlidir.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski