Akıllı TV'niz Hacker'lara Evinizde Bir Pencere Açabilir




Siber suçlular akıllı TV'lerin, bilgisayar korsanlığı da dahil olmak üzere, uzlaşmanın yollarını keşfettiler.

Büro, akıllı TV sahiplerinin cihazları güvence altına almak için gerekli özeni göstermeleri gerektiğini söyledi.

Akıllı TV'lere, bilgisayar veya Internet'e bağlı diğer cihazlar kadar yetkisiz kişiler tarafından erişilebilir. FBI, artık birçok TV'de mikrofon ve kamera bulunduğundan, yırtıcıların kullanıcıları kendi evlerinde siber konuşma gibi ciddi gizlilik saldırılarına maruz bırakabileceklerini belirtti.

Buna ek olarak, akıllı bir TV, bir ev ağına açılan bir kapı olabilir ve bilgisayar korsanlarının setten veya diğer Nesnelerin İnterneti cihazlarından kişisel bilgi edinmesini sağlar.

Akıllı TV'nizin Kontrolünü Elinize Alın

Potansiyel siber güvenlik tehditleriyle mücadele etmek için FBI, sahiplerini satın alınan herhangi bir akıllı TV'nin özelliklerini gözden geçirmeye ve bunların nasıl kontrol edileceğini öğrenmeye çağırdı. Alıcılar bir set seçmeden önce özellikleri gözden geçirmeli ve ardından kılavuzu okumalıdır.

Hâlâ soruları olanlar FBI'ın tavsiye ettiği model numarasını ve "mikrofon," kamera "ve" gizlilik "gibi sözcükleri kullanarak Web'de arama yapmalıdır.

Kullanıcılar varsayılan güvenlik ayarlarına güvenmemelidir. Mümkünse şifreleri değiştirmeleri gerekir. Bunu yapamazlarsa, kullanılmadıklarında mikrofonları ve kameraları kapatmaları gerekir. Bir TV kamerası kapatılamazsa, temel bir geri dönüş çözümü bir parça siyah bantla örtmektir.

FBI, kullanıcıların kamera ve mikrofon kullanan bir model satın almanın gerekli olup olmadığını düşünmelerini önerdi.

Akıllı TV sahipleri ayrıca bir kümenin kişisel bilgileri nasıl topladığını, hangi verilerin toplandığını, verilerin nasıl saklandığını ve üreticinin onunla neler yapabileceğini araştırmalıdır.

Son olarak, alıcılar üreticinin cihazı güvenlik yamalarıyla güncelleme yeteneğini değerlendirmeli ve FBI, geçmişte bu sorunları nasıl ele aldığını kontrol etmelidir.

Bilgisayarlı Cihazlar

Günümüzün akıllı TV'leri, Web'e göz atma yeteneği dahil olmak üzere bilgisayarlarla örtüşen işlevselliğe sahiptir ve bu yeteneklerle aynı siber güvenlik sorunlarının çoğuna sahiptir.

Maryland Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nde doçent olan Jim Purtilo, "Bilgisayarlar evimize bilgi getirmek için harikadır, ancak verileri taşıyabilen her şey de veri sağlayabilir" dedi .

"Akıllı TV sadece bazı üreticilerin oturma odalarımızda belirli bir rol için yapılandırdığı bir bilgisayar sistemidir, bu yüzden sadece almakla kalmayıp aslında iletmek için üretildikleri bir sürpriz değildir - ancak bazen kamera ve mikrofon bir sebepten dolayı orada "dedi.

Endpoint Technologies Associates analisti Roger Kay, "Herhangi bir cihaz saldırıya uğrayabilir - kamera ve mikrofona sahip herhangi bir cihaz casusluğa sokulabilir ."

TechNewsWorld'e verdiği demeçte, "Ofisimde dizüstü bilgisayar kullanmamamın ve evimde Yankı olmamamın bir nedeni bu." Dedi.

TV Casusları

FBI'ın uyarıları, akıllı TV işlevselliği arttıkça ve gittikçe daha fazla izleyici akış içeriği izledikçe geliyor. Bununla birlikte, az sayıda tüketici, geçmişte bile olsa, akıllı TV ihlallerini ve güvenlik eksikliklerini hatırlayabilir.

TV izleyicileri Vatan , Berlin İstasyonu ve Tom Clancy'den Jack Ryan gibi casus gerilim filmlerine giriyor olabilirler - ancak ekranda gördüklerinden daha uğursuzlar, setlerinin onları gözetliyor olabilirler.

Bir tüketici hakları grubu olan Elektronik Gizlilik Bilgi Merkezi , 2015 yılında Güney Kore tüketici elektroniği devi Samsung'u Samsung akıllı TV'lerde yerleşik mikrofonlarla özel görüşmeleri kaydetmeye çağırdı.

Grup, Samsung'u, Elektronik İletişim Gizlilik Yasası ve Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası da dahil olmak üzere ABD gizlilik yasalarını çiğnemekle suçladı.

O zamanlar Tüketiciyi Koruma Bürosu müdürü Jessica Rich, Federal Ticaret Komisyonu'nun ev sahipliği yaptığı 2016 Akıllı TV atölyesinde açılış konuşmasında bu sorunu ele aldı.

WikiLeaks bir yıl sonra Samsung akıllı TV'lerin sahiplerini gözetlemek için kullanılabileceğini iddia etti. CIA ve Birleşik Krallık MI5 / BTSS tarafından tasarlanan - mikrofonlar ve kameralar hala çalışırken TV'lerin kapalı modda görünmesini sağlayabilecek "Ağlayan Melek" adlı bir program açıkladı.

Kay, "Potansiyel saldırıları hafifletmenin birçok yolu var, ancak iyi finanse edilmiş, kararlı bir devlet aktörü cihazınıza girebilir."

Sohbetleri "merak yeteneği" olarak dinleyebilen eski CIA direktörü Michael Hayden'a göre, bu tür araçlar Amerikan vatandaşlarına karşı kullanılmayacaktı.

Tabii ki, CIA dinleyebiliyorsa, üreticiler veya hackerlar da dinleyebilir.

UMD'den Purtilo, "FBI, suçluların saldırıya uğramış TV'lerde kameralarla bizi izleyebileceği potansiyeli hakkında doğru bir uyarıda bulunuyor, ancak bunun yerine yalnızca teknoloji firmaları izleyip dinleseydi rahatlama duyacak birçok tüketici bilmiyorum" dedi.

"Hackleme olasılığı düşük, ancak sıfır değil," dedi Endpoint'ten Kay, "ve tüm bu yeni cihazlarla, zorlanmadan bile bir gözetim durumu yaratıyoruz."

Ne İzlediğinizi İzleyin

Hackleme potansiyeli endişe verici olsa da, üreticilerin TV sahiplerinden topladıkları şey de endişe verici bir nedendir.

Washington Post , bu yılın başlarında bildirdiğine göre , LG ve Samsung dahil olmak üzere birçok akıllı TV üreticisinin görüntüledikleri içerik hakkında bilgi topladığını bildirdi.

Rapora göre, reklamverenlerin reklamları daha iyi hedeflemelerine yardımcı olmak için içeriği izliyorlardı.

TV izleme ciddi bir sorun olmuştur. TV yapımcısı Vizio, müşteri görüntüleme verilerini gizlice topladıktan sonra 2,2 milyon ABD Doları para cezası ödedi.

Pund-IT baş analisti Charles King, "FBI'ın uyarıcı önerileri tamamen geçerlidir." Dedi .

TechNewsWorld'e verdiği demeçte, "Çok sık olarak tüketiciler güvenliği başkasının işi veya sorumluluğu olarak görüyor." "Sorun şu ki, bu tür pasif kadercilik, insanları hem müşterilerinin verilerini ticari kazanç için kullanan tüketici elektroniği devleri hem de kişisel olarak kâr etmek isteyen siber suçlular tarafından mağdur edilmeye zorluyor."

TV'lerin Ötesinde

İster kablolu ister kablosuz olsun İnternet'e bağlı herhangi bir cihaz, bir ev ağına giriş portu sağlayabilir ve kişisel verilere erişim sağlayabilir.

Recon Analytics'in ana analisti Roger Entner, “Endişelenmemiz gereken tüm IoT cihazları” dedi .

TechNewsWorld'e "Bunlar evinize açılan kapılar." Dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Bu portlar tüketicilerin bunlara erişebilmesi için açık bırakıldı, ancak herkes de öyle."

Kullanıcıların sistemleri kilitleme konusunda dikkatli olmaları gerekir.

"Temel olarak bu bağlantı noktalarından yetkisiz erişimi durdurmanız ve güvenlik duvarlarını kapatmanız ve mümkün olan en yüksek düzeyde şifreleme kullanmanız gerekir."

Gelecek Şeylerin Korkunç İnterneti

Şu anda FBI ve siber güvenlik uzmanlarının uyardığı tehlikeler siber zorlama ve kişisel verilerin gizliliğidir, ancak IoT limanları daha da kötü tehditlere açabilir.

Bir olasılık, kullanıcıların saldırıya uğramış cihazların kontrolünü yeniden kazanmak için bir fiyat ödemesini gerektiren fidye yazılımıdır.

"Birisinin TV'nizi, buzdolabınızı veya diğer bağlı cihazlarınızı ele geçirerek nasıl hızlı bir para kazanabileceğini hayal edin," dedi Entner.

"Bu, birinin TV'deki ses seviyesini yükseltmesini veya daha da kötüsünü, sıcaklığı 90 dereceye yükseltmesini ve ardından kapatmasını içerebilir."

"Şu anda, akıllı ev geliştikçe, ormanda bebekler gibi dolaşıyoruz - orada hiçbir kötülük yokmuş gibi," dedi Entner.

Purtilo, "Tüketiciler yanlışlıkla kapı zili monitörleri ve dijital asistanlar gibi akıllı TV'lerin bize hizmet sunduğunu düşünüyor" dedi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski