Apple, Kısıtlı iPhone'lar için 500 Milyon Dolara Kadar Ödeyecek



İki yıllık davadan sonra Apple, tüketicileri daha sonraki daha pahalı modellerini satın almaya itmek için eski iPhone'ları yavaşlattığını iddia eden bir sınıf davası açmak için 500 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Anlaşma kapsamında yer alan cihazlar, iOS 10.2.1 veya sonraki sürümlerini çalıştıran iPhone 6, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus ve iPhone SE modelleri ve Aralık'tan önceki iOS 11.2 veya sonraki sürümlerini çalıştıran iPhone 7 ve 7 Plus modelleri. 21, 2017.

Tüketiciler, Apple yazılım güncellemelerini yükledikten sonra iPhone'larının performansının düştüğünden şikayet ettiler. Bu, telefonlarının kullanım ömrünün sonuna yaklaştığına inanarak onları değiştirdi ve değiştirilmeleri veya yeni piller gerektirdi.

Apple, sıcaklık değişiklikleri, yüksek kullanım ve diğer konulardaki sorunları suçladı ve mühendislerinin sorunları çözmek için hızlı ve başarılı bir şekilde çalıştığını iddia etti.

Aralık 2017'de iPhone yedek pillerinin fiyatını 79 $ 'dan 29 $' a düşürdü. Yeni fiyatlandırmanın Ocak ayında uygulanmasını planlamıştı, ancak görünüşe göre müşteri öfkesine yanıt olarak, tarihi Aralık ayına yükseltti. Program 31 Aralık 2018'de sona erdi.

Masraf Yükleme Neleri içerir

Yerleşim deneyimli ve bilgili avukat arasındaki arabulucu Hakem tarafından kolaylaştırdı - Bir arabulucunun önerisinin dayalı, bilgili ve birkaç yüz yüze arabuluculuk oturumları ve ek müzakerelere dahil olmak üzere kapsamlı piyasa koşullarına uygun müzakereleri, geniş agresif dava" sonra ulaştı ve uzamıştır Philips ADR'den Layn R. Phillips (Ret.) "

Uzlaşma sınıfı için geri dönüşümsüz asgari sınıf yerleşim tutarı 310 milyon $ nakit sağlar. "Tersine çevrilmez", fazla fonların Apple'a geri dönmeyeceği anlamına gelir. Azami sınıf uzlaştırma tutarı 500 milyon dolar nakit olarak saptanmıştır. Önerilen uzlaşma sınıfı, ABD'deki tüm eski veya mevcut iPhone sahiplerinden oluşur.

Masraf yükleme sınıfı üyeleri, sahip oldukları her iPhone için 25 ABD doları alabilir. Aldıkları gerçek tutar, davacı hizmet ödülleri, bildirim masrafları ve onaylanan taleplerin toplam değerine göre, avukatlık ücret ve giderlerinin miktarına bağlı olacaktır.

25 dolarlık ödeme artı diğer ücretler, masraflar ve ödüllerin maliyeti 310 milyon dolara ulaşmazsa, fazlalık, uzlaştırma sınıfı üyelerine 500 dolara kadar artırılmış ödemeler de dahil olmak üzere şartlara göre tahsis edilecektir.

Bununla birlikte, ödemeler, masraflar ve maliyetler 500 milyon doları aşarsa, her iPhone için nakit ödeme orantılı olarak azaltılacaktır.

Sınıf danışmanı, avukatlık ücretleri için asgari uzlaşma miktarının yüzde 30'una veya 93 milyon $ 'a, giderler için de 1,5 milyon $' a ulaşacaktır. Adlandırılmış davacılar ayrıca her biri 1.500 $ ile 3.500 $ arasında değişen hizmet ödülleri alacaktır.

Önerilen çözüm, San Jose'nin Kaliforniya'nın Kuzey Bölgesi'ndeki ABD Bölge Mahkemesi'nden Yargıç Edward Davila'nın onayını gerektiriyor.

Apple haksızlığı reddetti ve dava masraflarından ve maliyetlerinden kaçınmaya karar verdi.

Önerilen Anlaşmaya İlişkin Görüşler

Constellation Research baş analisti Holger Mueller, "Apple'ın uzun süre reddettikten sonra yanlışlarını düzelttiğini görmek güzel" dedi .

Ancak, TechNewsWorld'e verdiği demeçte, yerleşim, "çoğu müşteri kısıtlama nedeniyle yeni iPhone'lar aldığından Apple için ucuza geliyor" dedi.

Mueller, "Apple kullanıcı tabanındaki sadakat, sorunlar ne olursa olsun, Apple'ın hiçbiri dürüst bir şekilde ele almadığı için yüksek olmaya devam ediyor," dedi. "Müşteri, ilerleyen müşteri tabanı ile Apple'ın daha dürüst ve dürüst olmasını ümit edebilir."

Apple'ın ürünlerine bu bağlılık gerçekten de Constellation'ın ana analisti Liz Miller'ın sürdürdüğü OS bağımlılığına dayanıyor.

TechNewsWorld'e verdiği demeçte, "Hane halkları, işyerinden evden birinin kocasının yeni yüklediği ses çubuğuna bağlı olduğunu söyledi." "Bu yüzden işletim sistemi bağımlılığının neden olduğu BS'yi göz ardı ediyorlar. Sadece iMessage'ı kapatmayı düşündüğüm ailem üzerinden şok dalgaları gönderiyor - ve daha iyisini biliyoruz."

Loyalistler, Apple'ın kibirinden kaynaklanan şeffaflık eksikliğinden dolayı hayal kırıklığına uğradılar. "Mesele bu daraltma eylemi değil. İnsanların Apple markası olarak gördükleri karşısında uçmakta olan özgünlük ve şeffaflık eksikliği."

Nakit inek sağım

Enderle Group'un ana analisti Rob Enderle, Apple'ın üssüne para için çıkarılacak bir varlık gibi davranıyor ve bu davranış bununla tutarlı .

TechNewsWorld'e verdiği demeçte, "Intel tabanlı sürümlerin düşük performans gösterdiğini gizlemek için telefonlarının Qualcomm tabanlı sürümlerini de azalttıklarını hatırlayın."

Enderle, "Apple'ın inovasyon günleri, diğer herkese açık pazarlama günleriyle birlikte sona ermiş gibi görünüyor ve çabaları çoğunlukla maliyetleri düşürmeye ve daha fazla para için müşterileri madencilik yolları bulmaya odaklanmış gibi görünüyor. "Bu, IBM'in 1980'lerde neredeyse çöktüğü zaman keşfettiği gibi süresiz olarak sürdürülebilir değil."

Kontrol Sanatı

Constellation Research baş analisti Ray Wang, "yüklenicilere, müşterilere ve tedarik zincirine her zaman yüksek düzeyde yönetilen bir yaklaşım benimsedi" dedi.

TechNewsWorld'e verdiği demeçte, "Tüketiciler kullanıcı arayüzü, işletim sistemi ve uygulama mağazası ekosistemi için Apple'ı seçti." Dedi.

Şirket tarafında, "anketlerin çoğu mevcut şirketlerin değişime karşı dikkatli olduklarını gösteriyor," dedi Wang. "İOS ekosistemine çok fazla yatırım yaptılar."

Pace Üniversitesi'nde pazarlama profesörü Larry Chiagouris'e göre, ekosistem Apple'ın zorluklarının temelini oluşturuyor .

TechNewsWorld'e verdiği demeçte, "Apple, kişisel bilgisayarlardan akıllı telefonlara, müzik içeriklerine, tabletlere ve şimdi çok çeşitli içeriklere kadar sunduklarını genişlettikçe, sadık müşteri tabanına ulaşma zorluğu daha da zorlaştı."

Chiagouris, "Müşteri tabanı bir yandan önemli ölçüde genişledi ve rekabetçi seti de genişledi." Dedi.

Gelecekte Bulutlar

Apple, iPhone'ları kısıtladığı için Fransa ve İtalya'da para cezasına çarptırıldı.

Bu arada, Huawei, Xiaomi ve Samsung, yurtdışı pazarlardaki hakimiyetine şiddetle meydan okuyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski