Austrumi Linux Dil Yüklüyor




Linux işletim sistemleri dünyası, yeni bir kullanıcıyı ancak daha sonraki toplantılarda göze çarpan hayal kırıklığıyla karşılanacak yüksek beklentileriyle doldurabilir. Bu, Avrupa'nın ötesinde iyi bilinmeyen bir Linux dağıtımıyla ilgili deneyimimi anlatıyor Austrumi Linux 2.2.9.

Geçen yıl Austrumi Linux'ta tökezledim ve hemen yenilikçi doğasına çekildim. Küçük bir grup Letonyalı geliştiricinin çok sayıda kullanışlılık ıvır zıvırla süsleyen bir bilgi işlem platformu sağlama konusundaki ilginç yaklaşımını sevdim.

Şimdi, 8 Haziran'da piyasaya sürülen en son yükseltmeye, 2.2.9 sürümüne tekrar baktıktan sonra, "Bu kadar mı, hala var mı?"

Austrumi Linux alışılmadık bir dağıtımdır. Biraz daha cila ile, sabit diskte hiçbir şey değiştirmeden dokunduğunuz herhangi bir bilgisayarda Linux işletim sistemini çalıştırmak için iyi bir araç olabilir.

Hayal kırıklığımın nedeni yatıyor. Lehçe umudu hala eksik.

Slackware Kökleri

Austrumi, çok sayıda taşınabilir kurulum üreten eski ama yine de güvenilir bir Linux ailesi olan Slackware tabanlı bir önyüklenebilir canlı Linux dağıtımıdır. Sınırlı sistem kaynakları gerektirir ve tüm uygulamaları ile tüm işletim sistemi RAM'den çalışır ve bu dağıtımı hızlı ve işlevsel bir sistem haline getirir.

Austrumi eski veya yeni herhangi bir bilgisayarda çok hızlı çalışır. Austrumi ve Puppy Linux gibi dağıtımlarda çok işlevsel kalan 512MB RAM'e sahip gerçekten eski birkaç Intel uyumlu bilgisayarım var.

ISO dosyasını CD-ROM veya USB sürücüsüne yazdıktan sonra, Austrumi Linux'u önce ana bilgisayarın belleğine yükleyerek çalıştırmayı seçebilirsiniz. Bu, bilgisayarı başka bir amaçla optik sürücüyü veya USB bağlantı noktasını kullanmak üzere başlattıktan sonra CD veya USB depolama birimini çıkarmanızı sağlar.

Austrumi önyüklenebilir ortamını herhangi bir bilgisayara takabilirsiniz. CD'yi veya USB'den, ana bilgisayarın belleğine tamamen aktarıp aktarmadan önyükleme yapmak, herhangi bir bilgisayarı sabit sürücüye dokunmadan bir Linux kutusuna dönüştürmenizi sağlar.

Gizlilik Yüce

Verilerinizi bir USB çubuğuna veya buluta kaydedin (İnternet bağlantınız varsa). Bilgisayarı kapatın; bu makinedeki varlığınız yoktur.

Bazı iyi bilinen Linux dağıtımları da aynı yeteneğe sahiptir. Bununla birlikte, Austrumi, kullanıcıların her açılışta seçenekleri kullanmak için kesinlikle özel bir kurulum gerektirmeden seçmelerine izin verme avantajına sahiptir.

Austrumi Linux kullanışlı, çok amaçlı bir Linux işletim sistemidir. Veri kurtarma için anında bir düzeltme olabilir. ATI, Nvidia ve Intel ekran kartları için 3D desteği ile en hızlı Linux dağıtımları arasında yer alıyor.

Yani performansı daha da yavaş değil.

Farklı birşey

Austrumi Linux'u bu kadar ilginç kılan şeylerden biri de masaüstü - FVWM veya Feeble Sanal Pencere Yöneticisi. FVWM ortamı engellemeyen temel bir masaüstü ekranı sağlar.

FVWM temiz ve basittir. Ayrıca kullanımı kolaydır. Yıllar geçtikçe varsayılan masaüstü görünümü değişti. Mevcut sürüm, size tamamen farklı bir görünüm veren bir simgeyi tıklatmayı kolaylaştırıyor.

Örneğin, varsayılan masaüstü görünümünde ekranın üst tarafında bir panel çubuğu ve ekranın sağ kenarı boyunca tutturulmuş saydam bir sık ​​kullanılanlar paneli bulunur. Bir açılır menü almak için masaüstünü sağ tıklayın.

Bu varsayılan görünüm temel ekranlar ve menüler sunar. Sık kullanılanlar panelinin altında üç çalışma alanına sahip sanal bir çalışma alanı değiştiricisi vardır.




Austrumi Linux'un yeni varsayılan masaüstü seyrek, üstte bir panel çubuğu ve ekranın sağ kenarı boyunca bir favori çubuğu var.


Masaüstünün işlevselliğinin çoğu, Openbox ve Xfce gibi diğer gerçekten hafif ortamları kullanmaya benzer. Ancak, FVWM daha az yapılandırılabilir ve kullanımı daha kolaydır.

Tıkla ve Değiştir

Austrumi Linux ile, görünümü ve hissi değiştirmek için stil ve tema yapılandırmalarıyla uğraşmak için önemli bir zaman harcamanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken sistem ayarlarındaki değişiklik seçeneğini kullanmak.

Varsayılan masaüstü görünümünü altta MacOS tarzı bir dock ve masaüstünde birkaç docky tarzı uygulama ile daha modern görünümlü bir masaüstüne dönüştürmek için tek bir tıklama aldı.

Bu kurulumda, artık saydam panelin ekranın sağ kenarında asılı kalmamasına neden olur. Çok daha temiz bir görünüm.

Sistem menüsündeki tek bir tıklama, Austrumi Linux'un son sürümünde masaüstü stilini kökten değiştirir.

Kalıcı Dil Hatası

Austrumi ile ilgili sorun, geçen yıl ilk uygulamalı incelememde var olanla aynı Geliştiriciler temel olarak dil yerelleştirmesini yok sayarlar.

Letonca konuşuyorsanız, kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz. Rusça, İngilizce, Yunanca ve birkaç dil içeren diğer diller de mevcuttur.

Ancak istediğiniz dili kurmak için dile özgü bir ISO indiremezsiniz. Sadece bir indirme dosyası var. Varsayılan dili Letonca'dır.

Bu durumun bu son yükseltme sürümü ile güncellendiğini umuyordum. O değil.

Bu sorun giderilirse veya giderilirse, Austrumi Linux, Orta Avrupa'daki sınırlı maruziyeti ile sağlanandan çok daha fazla ün kazanma potansiyeline sahiptir. Geliştiricilerin bu dil tembellik mirasını görmezden gelmeye devam etmesi gerçekten çok kötü.

Özelliklerin çoğu, kullanım kolaylığı ile birlikte, bu dağıtımı daha yerleşik ve daha popüler Linux dağıtımlarına göre bir seçenek haline getirir. Geliştirici ekibinin bu dağıtımdaki dil lokalizasyonunu nasıl yanlış kullandığını, benim gibi bir Linux dağıtım atlayıcı nerd değilseniz, Austrumi Linux'u kullanmak için en teşviki ortadan kaldırır.

Kullanmaya Cesaret Et

Austrumi doğruca Letonca diline geçti. Açıkçası, bu kafa karıştırıcı. Linux işletim sistemleri hakkında bir fikir sahibi olan kullanıcılar ve masaüstü menülerinin nasıl çalıştığı, Austrumi'nin nasıl çalıştığı hakkında bir fikir edinmek için sistemden geçebilir.

Bir tür dil neresi olduğumu itiraf ediyorum. Bu, geçen yılın önceki sürümüne aşinalıkım ile birleştiğinde, bulmaca çözme mücadelesi haline geldi. Ancak bu son sürüm benzersiz bir şekilde değiştirildi.

Masaüstü tasarımının görünümü farklıydı. Ancak yerleşik dil aracı kaldı.

Letonca menüleri İngilizce olarak değiştirmek için, ekranın üst kısmındaki panel çubuğunun en sağındaki Üst Menü etiketine tıklayın. Ardından İngiliz anahtarı ve tornavida (sistem) simgesine beş Letonca kelime geri sayın ve sağ tıklayın.

Ardından, açılır bir panelde kısa bir dil listesi açmak için listedeki son etiketi (bayrak simgesi-Voladyus) seçin. İngiliz Bayrağı-İngilizce düğmesi buradaki ilk seçenektir. Başka bir İngilizce ülke seçeneği yoktur. İstediğiniz dili veya başka bir dili tıklayın.

Ekran yeniden yükleniyor ve Voila (Fransızca), hala sağ kenar panelinde ve ekranın üst kısmında görünür Letonca kelimeler var. Ana sistem menüleri çoğunlukla Letonca kelimeleri gösterir.

Ancak bir uygulamayı çalıştırmak için tek tek simgeler başlattığınızda, İngilizce'nin daha fazla kullanıldığını görürsünüz. En iyi ihtimalle, yerelleştirilmiş dil kullanımı karışık bir çantadır.

Hayal Kırıklığı Sonuçları

Dil yerelleştirmesi büyük bir başarısızlıktır. Sadece İngilizceyi karıştırmaktan daha fazlasını içerir. Diğer seçeneklerin Letonca sözcük dağarcığından kurtulduğunu görmek için dil menüsü seçeneğini kullandım. Yapmadılar.

Bu büyük bir hayal kırıklığı. Aynı tepkiyi bir yıl önce Austrumi Linux'un daha önceki bir sürümünü denediğimde yaşadım.

Ancak İngilizce kullanımı daha belirgindi. Belki de bunun nedeni, orijinal güncellemenin yayınlanmasından aylar sonra güncellenmiş bir sürümü indirmem.

Bu son sürümü piyasaya sunulduktan günler sonra aldım. Bu nedenle, dil lokalizasyonu muhtemelen bu dağıtımda çok vurmak ya da kaçırmaktır.

Sonuç olarak

Austrumi Linux iş ve eğlence için gerekli tüm temel programları içerir. CD, flash sürücü veya sabit sürücü kurulumundan önyükleme yapar ve sunucular ve iş istasyonlarında kullanılabilir.

Austrumi Linux iyi bilinmemektedir, ancak kullanılabilirlik kutularının çoğunu kontrol eder. Tek teknik gereksinim ISO'yu DVD'ye veya USB'ye yazma yeteneğidir.

Austrumi web sitesinden fazla bir şey beklemeyin Kötü tasarlanmış ve dağıtımın kullanımı veya yardım alma hakkında hiçbir bilgisi yok. Sayfaların bazıları boş veya orada değil.

Bu işlemin ötesinde, bilgisayarı açın ve Austrumi'yi kullanın. Kurulum gerektirmez. Sistem yapılandırmalarına da gerek yoktur.

Tabii ki, hepsi Letonya'nın ana diliniz olup olmadığına bağlıdır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski