Facebook'ta çocuk istismarı tespiti yeni AB kurallarına çarptı!


Facebook, AB'den gelen yeni kurallara yanıt olarak Avrupa'daki bazı çocuk istismarı tespit araçlarını kapattı.

Şirket, yeni gizlilik yönergesi özel mesajların otomatik olarak taranmasını yasakladığı için bunu yapmaktan başka çaresi olmadığını söyledi.

Değişiklik, Facebook'a yüklenen tüm içerikler yerine yalnızca mesajlaşma hizmetleri için geçerlidir.

Ancak Facebook, tedbirlerin "yürürlükteki yasalarla tutarlı" olduğu İngiltere'de bir değişiklik olmadığını belirtti.

Sorun, çocuk koruma savunucularının yeni gizlilik kurallarının çocuk cinsel istismarı görüntüleri ve diğer yasadışı içerikleri tarayan otomatik sistemleri etkili bir şekilde yasakladığı yönündeki uyarılarına rağmen ortaya çıkmıştır.

Microsoft da dahil olmak üzere bazı diğer firmalar, en sorumlu yaklaşımın teknolojinin işleyişini sürdürmek olduğunu savunarak, bu tür değişiklikler yapmadı.

Ama birkaç şirket facebook, kendi mesajlaşma hizmeti çalışır ve Instagram sahibi olarak özel mesajların hacmi ile anlaşma.

Geçen hafta, bunu uygulamanın mesajlaşma uygulamalarının bazı özelliklerine kısıtlamalar getireceği ortaya çıktı.

Ama çocuk koruma araçları üzerindeki etkisi de şimdi başladı.

"Bu tren kazası yazdan beri yaklaşıyor," John Carr İnternet Güvenliği Çocuk Hayır Kurumları Koalisyonu söyledi.

"Ne AB ne de dünyanın en büyük ve en güçlü teknoloji şirketlerinden biri bundan kaçınmanın bir yolunu bulamadı. Avrupa'nın çocukları için çok üzücü bir gün.

"Eğer gizlilik yasaları sübyancıların çocuklarla iletişim kurmasını kolaylaştırmak için kullanılabilirse ya da insanların tecavüze uğrayan çocukların resimlerini dağıtması veya saklaması için çok garip bir dünyaya doğru gidiyoruz."

Sömürütespit

Yeni kurallar, uzun süredir devam eden gizlilik protokollerini güncelleştirerek artık e-posta ve çevrimiçi sohbet gibi ek mesajlaşma biçimlerini kapsar.

Bu nokta için tasarlanmış gelişmiş araçları yasaklayan istenmeyen etkisi olmuştur:

Yeni oluşturulan şiddet ve sömürücü görüntüler henüz müfettişler tarafından günlüğe kaydedilmedi Tacizcilerin kurbanlarını tımar eden özellikleri olan çevrimiçi konuşmalar NSPCC'nin politika başkanı Anna Edmundson, teknoloji firmalarının bu tür içerikleri tarama becerisinin koruma çabaları için "temel" olduğunu söyledi.

Ekim ayında, Avrupa Birliği Konseyi çocuk istismarı ile ilgili içeriğin tespiti için oluşturduğu sorunun farkında olduğunu söyledi - çünkü bunun için tarama için bir istisna yasa vardı.

Ekim ayında yapılan basın açıklamasında, "Bir yasal tedbir acilen kabul edilip 21 Aralık 2020'ye kadar yürürlüğe girmediği sürece sağlayıcılar bu tür bir eylemi sürdüremeyecektir." uyarısında bulunuldu.

Ancak, böyle bir muafiyet zamanında geldi.

Facebook konuyla ilgili bir blog gönderisinde, sonuç olarak "Avrupa Komisyonu ve çocuk güvenliği uzmanlarının direktifin bu araçlar için yasal bir temel sağlamadığını söylediğini" söyledi.

"Topluluğumuzun güvenliği her şeyden önemlidir ve bu tür materyalleri belirleme çabalarımızı sürdürmemize olanak sağlayacak değişiklikleri savunuyoruz."

Diğer Seçenekler

Sosyal ağ, kısmen düşük teknoloji çözümleri hala bir seçenek olmaya devam ettiği için, kaç kişinin veya mesajın etkileneceğini tahmin edemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Uygunsuz mesajlar gönderilen çocuklar veya yetişkinler bunları soruşturma için bildirmeye devam edebilir ve yetişkinlerin zaten bilmedikleri çocuklara mesaj göndermesine yönelik kısıtlamalar gibi temel güvenlik önlemleri vardır.

Ancak Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp etkilenmez - çünkü bu platformdaki mesajlar uçtan uca şifrelenir ve zaten taranamaz.

Facebook ve diğer büyük internet şirketleri tartışmalı AB veri gizliliği yasasının kaç uyarıyı durdurabileceğini söylemediler , ancak uzmanlar bunu çoktan çözdüler.

ABD Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi, çevrimiçi çocuk istismarı materyalleri hakkında küresel bir depo görevi görür.

Bu yılın ilk dokuz ayında, 52 milyondan fazla rapor aldı ve bunların yaklaşık 2,3 milyonu AB'deki suçlular veya kurbanlarla ilgiliydi.

Bu ayda yaklaşık 250.000 uyarı eder- bu rakam 2019'a uygun.

Bu raporların ezici çoğunluğu Facebook'tan geliyor. Bu yüzden bazı ülkeler uyarı almaya devam etse ler bile, AB verilerinin kaybedilmesi genellikle sınırsız bir suçun araştırılmasında önemli bir etki yaratacaktır.

Avrupa Komisyonu önümüzdeki yıl çocuk cinsel istismarını Ele alan bir yasa önümüzdeki yıl.

Bu arada, yasal boşluğu kapatmanın tek yolunun Facebook'a göre, Avrupa Parlamentosu veya bireysel üye ülkeler tarafından verilen bir muafiyet.

Ancak Microsoft, yasal zorluklara rağmen çocuk güvenliği prosedürlerini sürdürmeyi tercih etmiştir.

Google, LinkedIn, Roblox ve Yubo ile yaptığı ortak açıklamada, birden fazla, ilgili yasaların karmaşık etkisi "önemli belirsizlik" kullanıcıları zarar verebilir istenmeyen sonuçları ile yarattığını söyledi.

Belgede, "Bu göz önüne alındığında, tek sorumlu yaklaşımın Avrupa'nın ve gerçekten de dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların beklediği ve güvendiği güvenlik vaatlerimizi yerine getirmede kararlı kalmak olduğuna inanıyoruz." ifadesi yer aldı.

Şirket, "yakın gelecek için eklemlenmiş, uyumlu bir düzenleyici yaklaşım olmamasına" rağmen, şirketlerin yetkililerin sorunu "yakında" çözecekleri konusunda umutlu olduğunu kaydetti.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski